piektdiena, 2016. gada 22. aprīlis

Mākslinieces Ingas Pērkons gleznu izstāde "Gaismas ceļā".

Izstāde apskatāma Zinātniskajā bibliotēkā Paula Valdena ielā 5, 3. stāvā bibliotēkas darba laikā.

Ne mazāk interesants kā gleznas un lirisks ir mākslinieces stāstījums par sevi:
"Faktaloģiski interesanti ir tad, ja aiz faktiem ir veiksmes stāsts.  Mans veiksmes stāsts- gleznoju daudz no pirmajiem soļiem uz Zemes, kur es- tur otas :).
Pa tam vidam starp gleznošanu esmu pabeigusi Bulduru dārzkopības tehnikumu un RTU uzņēmējdarbību un vadību. Tādēļ, jo īpaši patīkami izstādi veidot tieši RTU bibliotēkā :). Šī ir mana mīļākā augstskola un priekš manis patīkama virsotne, ko izdevies sasniegt.
Par glezniecības veiksmēm- jau iespēja darīt to, kas ir labākais par ko esmu sapņojusi ir mana lielā veiksme! Mani mīļākie skolotāji ir Raitis Cinks ( LPLMM direktors) un Vitālījs Makarovs ( Krievija, Esentuki).
Personālizstādes nav saskaitītas, jo katru gadu notiek ap 10 no 2000. gada.
Man nozīmīgākās- Marka Rotko centrā  izstādē " Klaunāde" 2015 gadā, arī šogad no 24.aprīļa mani darbi būs tur apskatāmi. Šogad arī Jazepa Pīgožņa balvas izstādē Latvijas ainavu glezniecība, šobrīd Sv.Pētera baznīcā.
Mani darbi ir aizsnieguši dažādas pasaules vietas- Norvēģijā, Krievijā, Japānā , Indijā, Vācijā, Francijā, Lietuvā, Anglijā, Amerikā, Austrālijā un vēl daudzās, daudzās zemēs .
Piedalos plenēros no kuriem par nozīmīgākajiem uzskatu Melnkalnē kopā ar Krievijas vadošajiem māksliniekiem, Marka Rotko centrā keramikas starptautiskajā plenērā.
Papildus glezniecībai apguvu podniecību tieši tur, kur mūsu saknes podniecībai visdziļakās- Latgalē Podnieku skolā pie Evalda Vasilevska.
Joprojām turpinu mācīties darīt to, kas sirdij tik mīļš un tomēr vislielākā pateicība par saviem panākumiem- skatītājiem, tuviniekiem, cilvēkiem, kuri man apkārt ikdienā, jo tikai tā tas patiešām ir veiksmes stāsts. Paldies! :)"


Inga Pērkons. Acis redz to, ko sirds rāda!


Man patīk redzēt skaistumu, kurš mūs ieskauj, priecājos par mākoņu rotaļām, saules izgaismotiem nostūriem. Mācos no dabas, no augiem, no puķēm priecāties par katru mazāko iespēju krāšņi ziedēt. Lai radītu savus darbus, daudz laika pavadu dabā, un jo tuvāk esmu, jo vairāk redzu un jūtu tās mieru, harmoniju, dabas pārpilnību it visā. Mācos klausīties dabas skaņās, dzīvot tās ritmos, tas manu pasauli padara tādu, kādu to gleznoju.
Ar košiem krāsu triepieniem es gleznoju savu dzīvi uz audekla.
Ar sauli mosties, ar sauli sirdī, ar sauli sejā, ar sauli darbos...
var turpināt bezgalīgi... pa saulei iet, pa saulei dzīvot, pa saulei radīt, pa saulei būt! Tā ir brīnišķīga iespēja dzīvot ar mīlestību.
Man gribētos, lai šīs gleznas ir kaut kas vairāk par mājas dekoru vai oāzi, kur atveldzēt skatu pēc nogurdinošām dienām, man gribētos, lai skatītājs ierauga vairāk, lai ierauga sevi kā dabas sastāvdaļu, lai atrod skaistumu sevī, savos darbos, savā ikdienā, lai atrod ceļu pa kuru ejot ir laimīgs.
Laimīgs cilvēks uz pasauli lūkojas ar mīlestības acīm! Es gleznoju, lai mīlestības būtu vairāk.
 

piektdiena, 2016. gada 15. aprīlis

Bibliotēku nedēļa 2016.

RTU Zinātniskā bibliotēka no 18.aprīļa līdz 23.aprīlim aicina uz Bibliotēku nedēļas 2016 pasākumiem. Bibliotēku nedēļa Latvijā notiek kopša 1997. gada. Šogad vadmotīvs ir Attiecības. Sadarbība. Kopiena. 
Mūsu bibliotēkā šī nedēļa veltīta iepazīšanās pasākumiem. 
Rādīsim un stāstīsim par Jūsu iespējām jaunajā apvienotajā bibliotēkas kompleksā. Atvērsim jaunas lasītavas, iesim pie Jums, lai aicinātu uz bibliotēku. Izlasiet nedēļas pasākumu programmu un izvēlieties interesējošo. Ja vēlaties vēl kaut ko, jautājiet dežūrējošajam bibliotekāram, vai rakstiet uzzinas@rtu.lv .
Bibliotēku nedēļas pasākumi.
  • Iepazīšanās ekskursijas jaunajās telpās. Ekskursijas notiks katru darba dienu plkst. 10:00, 14:00, 16:00. Ja būs interese, arī individuāli izrādīsim jaunās telpas. Uz ekskursijām varat pieteikties iepriekš, varat norādītajos laikos gaidīt bibliotēkas 1. stāvā vai jautāt bibliotekāram.
  • Tikšanās ar studentiem un pasniedzējiem gan bibliotēkā, gan pie Jums, lai pastāstītu par jaunumiem bibliotēkā.
  • Izstāde "Viss par zinātniski pētnieciskā darba rakstīšanu".
  • Viesu uzņemšana no Lietuvas, Moldovas, Ungārijas un Rumānijas.
  • Vairāku jaunu telpu nodošana lasītājiem.
  •  Bibliotēkas 5. stāvā ir iekārtota Klusā lasītava. Baudot skaistu skatu tālumā, pilnīgā klusumā varēsiet gatavoties sesijai. Tikai atcerieties, ka šajā telpā nedrīkst sarunāties, izmantot mobilos telefonus, lietot jebkādus skaņu signālus un izraisīt cita veida trokšņus. Aicinām būt savstarpēji pieklājīgiem un ievērot noteikumus. 
  • 5. stāvā ir atvērta darba telpa pasniedzējiem un zinātniekiem. Arī šajā telpā varēsiet baudīt skaistu skatu un nodoties radošam darbam. Lai garās darba stundas nenogurdinātu, būs iespēja pagatavot tējas vai kafijas tasi. Telpa iekārtota, lai to varētu izmantot arī lietišķām pārrunām.
  • Ja otrajā stāvā sekosiet lielākām un mazākām pēdiņām, nokļūsiet Vecāku un bērnu istabā. Esam sagādājuši iespēju studentiem ar bērniem bibliotēkā gan mācīties, gan vienlaicīgi būt kopā ar saviem mazuļiem, kuriem ir radīta iespēja rotaļām blakus vecākiem.
  • Gleznu izstādes atklāšana.
  • 23. aprīlī - Pasaules grāmatu un autortiesību aizsardzības diena. Dienas moto "Lasām pa vecam, lasām pa jaunam."
  • Joprojām esam iekārtošanās procesā. Tāpēc ļoti gaidām Jūsu ierosinājumus un vērtējumu.

ceturtdiena, 2016. gada 14. aprīlis

IGI Global InfoSci-Books and InfoSci-Journals datubāzes


RTU bibliotēka piedāvā izmēģināt IGI Global InfoSci-Books and InfoSci-Journals datubāzes.

IGI Global ir viens no vadošajiem izdevējiem inženierzinātnēs un datorzinātnē. IGI Global piedāvā pieeju InfoSci-Books and InfoSci-Journals datubāzēm. Ir pieejamas vairāk nekā 3000 pilnteksta (HTML un PDF) e-grāmatas un 158 pilnteksta e-žurnāli  11 nozarēs, t. sk. inženierzinātņu tehnoloģijās, datorzinātnes un informācijas tehnoloģijās, vides zinātnes tehnoloģijās, uzņēmējdarbības un vadības tehnoloģijās.
IGI Global adrese: www.igi-global.com/gateway

Datubāzes pieejamas visos Centrālās bibliotēkas, filiālbibliotēku, RTU datortīklā reģistrētajos datoros un RTU portālā ORTUS (Bibliotēka → E-resursi) līdz 07.05.2016.

pirmdiena, 2016. gada 11. aprīlis

RTU bibliotēkā De Gruyter datubāžu 'NANO Online', 'IUPAC Standards Online' un 'Birkhäuser Building Types Online' izmēģinājums

NANO Database Online ir tiešsaistes pilnteksta resurss nanozinātnē. Ir pieejami pētniecības rezultāti nanozinātnē un nanotehnoloģijās.
Adrese: http://www.degruyter.com/view/db/nano

Datubāzes apraksts: http://www.degruyter.com/fileasset/pdfs/Sales_PPT_Nano_EN.pdf
Lietošanas pamācība: http://www.degruyter.com/fileasset/pdfs/User_Guide_Nano_EN.pdf

IUPAC Standards Online datubāze ir tiešsaistes resurss ar standartiem un ieteikumiem no žurnāla Pure and Applied Chemistry (PAC). Kā "standarti" ir definēti termini, standarta vērtības, procedūras, noteikumi par savienojumu un materiālu nosaukumiem, elementu nosaukumiem periodiskajā tabulā utt.
Adrese: www.degruyter.com/view/db/iupac

Datubāzes apraksts: http://www.degruyter.com/fileasset/pdfs/Sales_PPT_IUPAC_EN.pdf
Lietošanas pamācība: http://www.degruyter.com/fileasset/pdfs/User_Guide_IUPAC_EN.pdf

Birkhäuser Building Types Online ir tiešsaistes resurss arhitektūrā, dizainā un būvniecībā. Tēma - mūsdienu ēkas (mājokļi, biroji, muzeji, skolas utt.). Ir pieejami pilnteksta dokumenti ar rasējumiem un fotogrāfijām.
Adrese: http://www.degruyter.com/view/db/bdt

Datubāzes apraksts: http://www.degruyter.com/fileasset/pdfs/Sales_PPT_Building_Types_Online_EN.pdf
Lietotāja pamācība: http://www.degruyter.com/fileasset/pdfs/User_Guide_Building_Types_Online_EN.pdf

Datubāzes pieejamas visos Centrālās bibliotēkas, filiālbibliotēku, RTU datortīklā reģistrētajos datoros un RTU portālā ORTUS (Bibliotēka → E-resursi) līdz 04.05.2016.

piektdiena, 2016. gada 1. aprīlis

Taylor & Francis eBooks datubāzes izmēģinājums!

Taylor & Francis eBooks datubāzē pieejamas vairāk kā 50 000 pilnteksta e-grāmatas 34 tematiskajās kolekcijās: inženierzinātnes un tehnoloģijas, ekonomika un bizness, arhitektūra un dizains, būvniecība, datorzinātne, sociālās zinātnes, tiesības, politika un starptautiskās attiecības, humanitārās zinātnes u.c.
Adrese: http://www.tandfebooks.com/

Datubāze pieejama visos Centrālās bibliotēkas, filiālbibliotēku, RTU datortīklā reģistrētajos datoros un RTU portālā ORTUS (Bibliotēka → E-resursi) līdz 24.04.2016.