piektdiena, 2015. gada 20. marts

RTU bibliotēka aicina piedalīties E-prasmju nedēļas pasākumos

 Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Zinātniskā bibliotēka aicina studentus, doktorantus un mācībspēkus piedalīties tās organizētajās E-prasmju nedēļas aktivitātēs, kas norisināsies no 23. līdz 27. martam RTU Zinātniskās bibliotēkas Centrālajā ēkā, Paula Valdena ielā 5.

Interesenti aicināti piedalīties praktiskajās nodarbībās par bibliotēkas e-resursu izmantošanu, kurā varēs iegūt iemaņas informācijas meklēšanā elektroniskajā katalogā, abonētajās un izmēģinājuma datubāzēs. Tāpat bibliotēka piedāvās iegūt iemaņas publikāciju ievadē datubāzē «Zinātne», kā arī uzzināt vairāk par «Open Access» kustību un doties ekskursijā pa bibliotēkas telpām. Pieteikties nodarbībām un ekskursijai var rakstot uz e-pastu uzzinas@rtu.lv.

E-prasmju nedēļa Latvijā organizē Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) saistībā ar «Get Online Week 2015», kas tiek organizēta ar mērķi atbalstīt lielāko Eiropas kampaņu «e-Skills for Jobs 2015», kas cenšas sekmēt Eiropas iedzīvotāju digitālo resursu izmantošanas iemaņas, tā motivējot izvēlēties ar digitālajām tehnoloģijām saistītu darbu.

pirmdiena, 2015. gada 16. marts

IOS Press datubāzes žurnālu izmēģinājums!


p://iospress.metapress.com/journals/

IOS Press datubāze piedāvā pieeju vairāk nekā 110 žurnāliem, aptverot tādas zinātņu nozares kā medicīna, datorzinātne, bioķīmija, matemātika, inženierzinātnes, dabas zinātnes. Daļēji ir pieejami žurnālu rakstu pilnteksti.
Adrese: http://iospress.metapress.com/journals/

IOS Press datubāze pieejama visos Centrālās bibliotēkas, filiālbibliotēku, RTU datortīklā reģistrētajos datoros un  RTU portālā ORTUS (Bibliotēka → E-resursi)  līdz 16.05.2015.