pirmdiena, 2013. gada 14. oktobris

EBSCO datubāžu izmēģinājums RTU bibliotēkā!

Piedāvājam unikālu iespēju no 10.10. līdz 10.12.2013. meklēt informāciju EBSCO datubāzēs: Applied Science & Technology Source; Art Source; Education Source; Humanities Source; Legal Source; Library & Information Science Source.



Applied Science & Technology Source ir pilntekstu un anotāciju datubāzē. Datubāze nodrošina saturu no akadēmiskajiem un vadošajiem rūpniecības žurnāliem un konferenču materiāliem. Tā ir vērsta ne tikai  uz tradicionālajām inženierijas problēmām, pētniecību, kā arī uz pētījumiem  par jauno tehnoloģiju ietekmi uz uzņēmējdarbību. Vairāk nekā 1200 žurnāliem ir pieejami pilnteksti.
Tēmas: akustika; aeronautika; lietišķā matemātika; mākslīgais intelekts; ķīmija; komunikācijas un informācijas tehnoloģijas; datubāzes un programmatūra; datoru teorija un sistēmas; energoresursi un pētniecība; biomedicīnas materiāli; inženierzinātņu disciplīnās; pārtika un pārtikas rūpniecība; ģeoloģijas mašīnas; jūras tehnoloģijas; metalurģija; mineraloģija; neironu tīkli; jaunās tehnoloģijas; optiskie tīkli; plastmasas; robotika; cietvielu tehnoloģija; kosmosa zinātne; tekstilrūpniecībā un audumi.
Art Source  datubāze satur vairāk nekā 600 žurnālu, 220 grāmatu pilntekstus, 63000 attēlu kolekciju. Datubāze paredzēta mākslas zinātniekiem, dizaineriem, studentiem.
Education Source  datubāze satur pilntekstus no vairāk kā 1800 žurnāliem, 550 grāmatām un monogrāfijām. Tēmas: izglītība no agras bērnības līdz augstākajai izglītībai (tālākizglītība, pieaugušo izglītība, tālmācība).
Humanities Source  datubāze satur pilntekstus no vairāk kā 1400 žurnāliem.
Legal Source datubāze  satur 1200 akadēmisko žurnālu pilntekstus tiesību zinātnēs.
Library & Information Science Source datubāze satur 440 žurnālu, 30 grāmatu pilntekstus bibliotēkzinātnē.
Datubāzes pieejamas visos Centrālās bibliotēkas, filiālbibliotēku, RTU datortīklā reģistrētajos datoros un RTU portālā Ortus (Bibliotēka - E-Resursi). Konsultāciju par datubāzes lietošanu un meklēšanu tajā sniedz Informācijas un pakalpojumu nodaļa, tālrunis: 67089102; E-pasts: uzzinas@rtu.lv.  

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru