otrdiena, 2014. gada 20. maijs

RTU bibliotēkā - Reaxys datubāzes izmēģinājums līdz 17.06.2014.

https://www.reaxys.com
Izdevniecība Elsevier piedāvā ķīmijas un materialzinātņu datubāzi Reaxys, kurā apkopota informācija no vairāk kā 16000 ar ķīmijas jomu saistītiem periodiskajiem izdevumiem, patentiem, grāmatām, konferenču materiāliem sākot no 1771. gada līdz pašai jaunākajai informācijai.
Reaxys pieejamas ziņas par 55 mlj. organisko, neorganisko un metālorganisko savienojumu. Informācija sniegta vairāk kā 130 tematiskajās jomās.
Izmantojot ķīmisko savienojumu struktūras zīmēšanas iespējas, no Reaxys datubāzes var iegūt izsmeļošu informāciju par jebkuru literatūrā aprakstīto savienojumu struktūru, sintēzes iespējām un reakcijām, savienojumu ķīmiskajām un fizikālajām īpašībām, bioloģisko aktivitāti (apjomīgākā datubāze pasaulē), pielietojumu un pieejamību. Jaunajā Reaxys datubāzes versijā iekļauts arī atsevišķs modulis medicīnas ķīmijas literatūras meklējumiem.
Datubāzes adrese: https://www.reaxys.com
Reaxys datubāze pieejama visos Centrālās bibliotēkas, filiālbibliotēku, RTU datortīklā reģistrētajos datoros un RTU portālā ORTUS (Bibliotēka – E-resursi).

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru