piektdiena, 2014. gada 12. septembris

Zinātniskās bibliotēkas izbraukuma seminārs.


Pirms jaunā mācību gada jau otro reizi bibliotēkas kolektīvs RTU sporta un atpūtas kompleksā "Ronīši" rīko izbraukuma semināru. Tā ir kolektīva atkaltikšanās pēc vasaras atvaļinājumiem, kopējo mērķu apspriešana, jaunā mācību gada uzdevumu izvirzīšana un kolektīva saliedēšanas pasākumi. Šāda tikšanās ir arī viena no retajām iespējām, kad viss kolektīvs un katra nodaļa var vienlaicīgi sanākt kopā, jo bibliotēkā ar dežūrām vienmēr jānodrošina lietotāju apkalpošana.
Savus iespaidus par semināru citiem atklājušas vecākās bibliotekāres Brigita Ālere un Sandra Silmane.
Šogad īpašs uzdevums bija kopīgi apspriest jautājumus, kas saistīti ar bibliotēkas piebūves celtniecību. Septembrī  jāsākas bibliotēkas jaunās ēkas/piebūves celtniecībai. Skaisti, bet ne būt vienkārši. Šis gads solās būt spraigs.
Augusta beigās Zinātniskās bibliotēkas darbinieces atkal posās braucienam uz RTU Sporta un atpūtas bāzi „Ronīši”. Saules stari mijās ar lietusgāzēm, bet tas mūsu noskaņojumam netraucēja. Pēc ierašanās katra nodaļa iekārtojās savā mājiņā, bet pēc tam devāmies uz kafejnīcu, kur notika lielā kopsapulce. 


Lietus šaltīm mijoties ar vasaras nogales saules mozaīku ’’Ronīšu’’ zāles logos, apspriedām jaunās ēkas projektu, kalkulējām budžetu. Iepazināmies ar jauno bibliotēkas piebūves projektu un mēbeļu izkārtojumu. Tās būs mūsu jaunās mājas, jaunā bibliotēka. Tā kā piešķirto līdzekļu apjoms nav pietiekams, tad visiem kopīgi bija jāapspriež, no kā jaunajā piebūvē mēs varētu uz laiku atteikties. Pēc tam sekoja direkcijas padomes sēde, uz kuru devās visi nodaļu vadītāji, bet pārējās kolēģes tikmēr varēja pastaigāties gar jūru vai mežā pasēņot. Tā kā šoruden sēņu daudz, tad dažām sēņotājām izdevās salasīt pietiekoši daudz meža veltes. 
Pēc tam pulcējāmies nodaļu mājiņās uz nodaļu sapulcēm, kurās vadītājas savas kolēģes iepazīstināja ar jaunumiem nākamajā mācību gadā. Kad viss bija izrunāts, pulcējāmies uz kopīgām pusdienām, kas bija ļoti garšīgas un sātīgas. Lai mēs neieslīgtu miegainā svētlaimē, pēc pusdienām sekoja dažādas aktivitātes – iešana cauri labirintam ar aizsietām acīm,  etīžu rādīšana un noslēgumā – vēlējumi kolēģēm jaunajā mācību gadā.
Pats svarīgākais – katrai nodaļai publiski bija jāpaziņo viens darbiņš, ko apņemas izdarīt līdz gada beigām.

Laiks paskrēja nemanot. Noslēgumā devāmies pie jūras, kur tapa tradicionālā kolektīva kopbilde.
Veiksmīgu mums visām jauno studiju gadu!
Sākoties jaunajam mācību gadam, pārņem prieks vērojot arī Ķīpsalu kopumā – kaut  daudzviet vēl pilnā sparā rit būvdarbi , kopiespaids ir cerīgs un daudzsološs, krāsains un  dzīvespriecīgs. Ceram, ka arī studenti  to novērtē.

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru