otrdiena, 2014. gada 28. oktobris

Ciemos LNB jaunajā ēkā


      Atzīmējot RTU 152. gadadienu,  Krājuma veidošanas nodaļa 14.oktobrī ciemojās pie saviem kolēģiem Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Pēc tam, kad bijām garderobē un īpašos skapīšos atstājušas savus mēteļus un somas, reģistrācijā saņēmušas  īpašās ekskursanta vizītkartes,  mūs laipni uzņēma LNB Krājuma veidošanas nodaļa. Nod vad. Ansis Garda īsā prezentācijā pastāstīja par nodaļas jauno struktūru, kas izveidota kopš pārcelšanās uz jaunajām telpām. Apskatījām darba kabinetus un darba telpas arī Kataloģizācijas nodaļā. Jaunajās darba telpās ir jauni iekšējās kārtības noteikumi, piem. nedrīkst pie saviem galdiem nest savas kafijas krūzes, tam ir paredzētas īpašas telpas, kur savukārt ir viss nepieciešamais – kafijas automāts, tējkanna, izlietne, galdiņi, trauku mazgājamā mašīna, plaukti traukiem. Darbinieki strādā vienā telpā no 5-15 cilvēki. Darba vietas ir ērtas, atdalītas ar barjerām un galvenais – ļoti ērti (laikam ergonomiskie!!) krēsli. Darbinieki  telpās iekļūst ar savām apliecībām, tās ieskenējot pie  durvīm.

 

LNB gide un Krājuma veidošanas nodaļas darbiniece Mārīte Upeniece mūs veda ekskursijā pa  Gaismas pili, sākot no jumta spices un beidzot ar Ziedoņa zāli. Panorāmu baudīt gan traucēja  lietainais un mākoņainais laiks.

 Pirmajā stāvā, LNB Grāmatniecības muzeja telpā  varēja aplūkot reto grāmatu izstādi „1514.Grāmata.2014”,  kas veidota no mūsu akadēmiskajās bibliotēkās,  gan arī citu Eiropas valstu bibliotēku kolekcijās atrodamajām senajām grāmatām,  kā arī tekstilmākslinieces Edītes Pauls-Vīgneres darbu  izstāde.   2-6. stāvu vestibilos pašlaik izstādīta 9.Starptautiskā bērnu un jauniešu mākslas izstāde. 8.stāvā – izstāde, veltīta Silvijas Liniņas mūža darbam Nacionālajā b-kā.  Interesanti ir tas,  ka katrs stāvs ir iezīmēts konkrētā krāsā, kas simbolizē mūsu nu jau bijušo latu naudaszīmju krāsas. Sīkiespiedumu lasītavā varēja aplūkot senās kartes, daži kolēģi pirmoreiz  skatīja Dainu skapi.  

 B-kā ir daudz telpas,kas paredzētas dažādu pasākumu un izstāžu rīkošanai. Patiesībā tur vēl aizvien notiek  iekārtošanās darbi un krājuma pārvešana uz jaunajām telpām.

Lai veicas mūsu kolēģiem Jaunajās mājās!

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru