pirmdiena, 2015. gada 20. aprīlis

Saistoša un kolektīvu vienojoša tradīcija RTU Zinātniskajā bibliotēkā.



Zinātniskās bibliotēkas vecākā bibliotekāre Edīte Radovica
stāsta par bibliotēkas tradīciju – darbinieku uzņemto fotogrāfiju izstādi, kas  vienlaikus ir arī konkurss.
Fotoizstādes tiek organizētas no 2006.gada. Pirmsākumos bija ideja katru gadu piedāvāt kādu konkrētu tēmu, par kuru iesniedzamas fotogrāfijas. Tomēr reālā situācija parādīja, ka bibliotekāriem ir grūti iekļauties noteiktos rāmjos. Vistuvākās tēmas mums ir Latvijas daba un cilvēki, kā arī ceļojumi.
Fotodarbu ekspozīcija tiek mainīta reizi gadā pirms Latvijas Republikas Proklamēšanas gadadienas. Darbinieki ir ļoti atsaucīgi un parasti tiek iesniegts liels skaits fotogrāfiju. Lai izvēlētos darbus izstādei, tos vērtē gan bibliotēkas darbinieki, gan neatkarīgi ar mākslu saistīti cilvēki. Fotogrāfijas tiek izvietotas vairākās bibliotēkas telpās un tās priecē gan apmeklētājus, gan darbiniekus. Pirms Ziemassvētkiem visi tiek aicināti nobalsot par viņaprāt skaistāko fotogrāfiju, lai svētku pasākumā paziņotu labākos darbus un to  autorus. Šāda tradīcija ilglaicīgi un sekmīgi pastāv tikai tāpēc, ka ir cilvēks kurš to uztur. Mūsu kolektīvā tā ir direktores vietniece Ilga  Neija.
Ilga Neija 7.no kreisās puses.
Viņa ir šī pasākuma idejas autore, organizētāja un arī viena no vērtētājām. Šī tradīcija mūsu bibliotēkā ir tik populāra un interesanta, ka bibliotēku nedēļas ietvaros pastāstām plašākai auditorijai un aicinām aplūkot izstādi Centrālās bibliotēkas ēkā Paula Valdena ielā 3.


Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru