trešdiena, 2016. gada 20. janvāris

Svarīga informācija RTU Zinātniskās bibliotēkas lietotājiem.

Aktīvi notiek bibliotēkas jaunās piebūves iekārtošana un krājuma pārvietošana. Mums liels prieks, kad jau redzam bibliotēkas lietotājus jaunajās telpās. Tomēr uz laiku nākas sadzīvot arī ar neērtībām. Tā kā vēl nevaram uzstādīt drošības iekārtas, pagaidām ieeja visā bibliotēkas kompleksā tikai no vienas puses. Atvainojamies par dažādajām neērtībām un aicinām iepazīties ar ierobežojumiem, kas pārvākšanās procesā nav novēršami. Paldies visiem par sapratni.
  • Bibliotēkas Centrālajā ēkā 2. stāvā grāmatu plaukti paliek arvien tukšāki un līdz ar to nemājīgāki. Tas ir tikai uz laiku. Tukšās vietas aizņems krājums, kas tiks atvests no filiālēm. Arī grāmatas, kas bija šajos plauktos nekur nav pazudušas. Droši ejat jaunajā mājā (gan no 2., gan no 3.stāva). Pārvietotās grāmatas atrodamas jaunajos plauktos 2., 3., un 4. stāvā. Arī šie plaukti jau tuvākajā laikā tiks papildināti ar izdevumiem no filiālēm. Tā kā vēl nav pieejama vizuālā informācija, jautājat bibliotekāram. Mēs Jums palīdzēsim. Jāsaka gan, ka šobrīd ir grāmatas, kuras nespēsim atrast. Tās ir ieliktas kastēs pārvešanai no filiālēm. Mēs darām visu, lai tās būtu pieejamas pēc iespējas ātrāk. Darba process nav vienkāršs. Katrai grāmatai elektroniskajā katalogā ir jānorāda jaunā atrašanās vieta un jāieliek izsniegšanas termiņš. Bez šīm atzīmēm grāmatas nebūs atrodamas un nebūs iespējams tās piereģistrēt izsniegšanai uz mājām. Tad grāmatas tiek saliktas kastēs, pārvestas uz jauno atrašanās vietu (jaunajā mājā, krātuvē vai Mācību literatūras abonementā), pēc tam tās no kastēm tiek izkārtotas plauktos.
  • No 2016. gada 25. janvāra pilnībā būs slēgta Būvniecības un arhitektūras filiāle. Tā nav likvidēta. Tā ir pārvietota uz Centālo bibliotēku, mācību grāmatas ir pārvietotas uz Mācību literatūras abonementu Paula Valdena ielā 3, 3.stāvā.
  • Sākoties nākamajam semestrim, Mācību literatūras abonementā no 1. - 6. februārim notiks tikai grāmatu saņemšana no lasītājiem. Tur varat nodot arī Būvniecības un arhitektūras filiālē ņemto literatūru. Aicinām izmantot arī pašapkalpošanās automātu. Mācību grāmatu izsniegšana jaunajam semestrim Mācību literatūras abonementā sāksies 8. februārī.
Šobrīd visās lietotāju apkalpošanas vietās paralēli darbam ar lasītājiem notiek krājuma un telpu kārtošana. Būsim savstarpēji iecietīgi, saprotoši un laipni! Labprāt uzklausīsim Jūsu ierosinājumus par bibliotēkas tālāku iekārtošanu! Mums patiešām prieks redzēt lasītājus bibliotēkā, it īpaši jaunajās telpās.

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru