ceturtdiena, 2016. gada 3. novembris

SciFinder datubāzes izmēģinājums līdz 30.11.2016


SciFinder ir informācijas sistēma ar vienotu platformu informācijas meklēšanai vairākās specializētās ķīmijas datubāzēs (moduļos), ko nodrošina Chemical Abstracts Service (CAS).
SciFinder ir pētniecības rīks, kas ļauj universitāšu studentiem un mācībspēkiem piekļūt pasaules pētījumiem un publicētajiem darbiem ķīmijā un ķīmijas inženierzinātnē, kā arī ar to saistītajās nozarēs.
No vienotās platformas lietotāji var meklēt un pētīt informāciju no 10 000 zinātniskajiem žurnāliem, iepazīties ar patentiem no 61 patentu organizācijas un svarīgiem zinātniskiem atklājumiem no 1850.g. līdz mūsdienām.
SciFinder ir vadošā datubāze ķīmijas nozarē, kas pieder Amerikas Ķīmiķu biedrībai. Tajā iekļautas ķīmiskās reakcijas, ķīmiskās vielas, formulas, patenti. SciFinder saturs aptver visas ķīmijas nozares, ietver organiskajā, neorganiskajā, analītiskajā, fizikālajā, lietišķajā un lielmolekulārajā  ķīmijā, kā arī medicīnas, farmācijas, bioloģijas,  polimērmateriālu, vides, atmosfēras, pārtikas, lauksaimniecības un koksnes ķīmijas nozarēs publicētus darbus.
Iekļauti dati arī no saistītām nozarēm (inženierzinātne, elektronika, nanotehnoloģijas, kodolfizika). Iespējams pētīt anotācijas, ķīmiskās vielas un to reakcijas. Meklēšana iespējama pēc atslēgvārdiem, formulām, ķīmiskajām struktūrām, savienojumiem, vielām. Sistēma meklē sinonīmus, dažādas vārdu formas – alternatīvas, abreviatūras. Eksperimentiem pieejamas ne tikai  formulas, tie ir papildus aprakstīti tekstuāli. Datubāzē var atrast informāciju par jebkuru savienojumu, kas jel kad ir pieminēts kādā publikācijā.

SciFinder datubāze pieejama līdz 30.11.2016.

Lai izmantotu SciFinder, lietotājam jāreģistrējas ar savu RTU e-pastu (var izmantot gan «@rtu.lv», gan «@edu.rtu.lv» domēna e-pastus) no RTU datortīklā reģistrētiem datoriem. Pēc reģistrācijas apstiprināšanas atvērt SciFinder datubāzi http://scifinder.cas.org un Sign in.
Datubāze pieejama tikai  RTU telpās RTU datortīklā reģistrētajos datoros un RTU WiFi !
Pieejas rekvizītus meklēt ORTUSā.

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru