piektdiena, 2013. gada 4. oktobris

Nepalieciet maliņā un piedalieties, dāviniet savu īpašo grāmatu līdz 2013.gada 1.novembrim!

Rīgas Tehniskās universitātes Zinātniskā bibliotēka aicina studentus, mācībspēkus, darbiniekus aktīvi piedalīties Tautas grāmatu plaukta akcijā. Arī mūsu bibliotēkā Jūs variet atnest un nodot savu īpašo grāmatu un mēs to nogādāsim Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

20.augustā tika atklāta Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB), LNB Atbalsta biedrības un Rīga 2014 akcija Gaismas pils "Tautas grāmatu plaukts" ar mērķi aicināt cilvēkus dāvināt Nacionālajai bibliotēkai sev nozīmīgu un īpašu grāmatu, lai tā kopā ar dāvinātāja personisko stāstu saglabātos nākamajām paaudzēm.

Akcijas rīkotāji uzsver, ka vēlas, lai bibliotēkā būtu īpaša vieta, kuru veidojuši cilvēki paši. Tāpēc aicinājums dāvināt sev īpašu grāmatu vairāk saistīts nevis ar bibliotēkas vajadzību pēc grāmatām, bet gan ieceri vākt stāstus, kas cilvēkus saista ar grāmatām, un saglabāt tos nākamajām paaudzēm arī tad, kad drukātās grāmatas jau būs kļuvušas par ekskluzīvu retumu. Svarīgi, lai katrs dāvinātājs grāmatas sākumlapā būtu ierakstījis stāstu, kas vēsta par viņa individuālo vēsturi, par to, kas nav izlasāms enciklopēdijās, zinātniskos pētījumos vai rakstos. Par ikdienu, nejaušībām, sajūtām vai uzskatiem.

Akcijā "Tautas grāmatu plaukts" katrs iedzīvotājs aicināts dāvināt vienu sev nozīmīgu grāmatu kopā ar pašrocīgi titullapā ierakstītu personisku stāstu vai veltījumu. Varbūt tajā ir iespiests zīmogs vai kafijas traips, atzīmēti mīļākie citāti? Grāmata pārlasīta neskaitāmas reizes, iegādāta par pirmo algu vai apceļojusi pasauli?

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru