pirmdiena, 2013. gada 11. novembris

Izstāde "Būvniecības fakultāte cauri gadsimtiem"


2013.gada 9.novembrī Rīgas Tehniskās universitātes  Būvniecības fakultāte atzīmēja 150 gadu jubileju – tās darbības sākums 1863.gadā uzskatāms  arī par Latvijas būvniecības zinātnes pirmajiem soļiem.

Politehnikuma  Inženieru nodaļa sāka darboties 1863/1864.mācību gadā, kad šajā specialitātē studijas uzsāka pirmie 10 audzēkņi. Studējošo skaits auga un jau uz gadsimtu miju - 1899/1900. mācību gadā šajā nodaļā studēja 90 audzēkņi.
Gadu gaitā studentu skaits palielinājās, mainījās fakultātes nosaukumi, bet, neskatoties ne uz ko,  Rīgas Politehnikuma, vēlāk - Rīgas Politehniskā institūta mācībspēki un absolventi  visos laikos kļuva par inženierzinātnes attīstības veicinātājiem un inženiertehnisko ideju īstenotājiem praksē gan mūsu valstī, gan ārpus tās robežām.

 „Pusotra gadsimta laikā mainījušies ne tikai valstu nosaukumi, bet arī valodas standarti būvniecības industrijā, bet izglītības būtība palikusi nemainīga – izglītot un apmācīt augsti kvalificētus speciālistus būvniecības nozarē, kas veidojusi, veido un veidos Latvijas valsti”, atzīst RTU BF dekāns profesors Juris Smirnovs.

Jūtamies piederīgi RTU Būvniecības fakultātei, tādēļ, šai lielajai jubilejai par godu, ir tapusi izstāde "Būvniecības fakultāte cauri gadsimtiem".
Izstādes  atklāšana notiks 12. novembrī  plkst. 15.30 Āzenes ielā 16/20, 507.telpā.
Esiet laipni aicināti!

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru