ceturtdiena, 2014. gada 24. aprīlis

Bibliotēku nedēļa RTU Zinātniskajā bibliotēkā

Šo nedēļu esam iesākušas veicot aptauju studentu, mācībspēku un darbinieku vidū par to, vai viņiem ir kādi ierosinājumi mainīt kaut ko bibliotēkā. Atsaucība ir ļoti liela un ar aptaujas rezultātiem iepazīstināsim savus lasītājus pēc datu apkopošanas. Būsim priecīgas arī par kādu garāku vēstuli!




Šonedēļ  mūsu bibliotēku apmeklēja studenti no LU Sociālo zinātņu fakultātes studiju programmas "Informācija un pārvaldība". Stāstījām par jaunajām tehnoloģijām  bibliotēkā, īpašu uzmanību pievēršot RFID sistēmai, kā arī devām studentiem iespēju praktiski izmēģināt Digitālo bibliotekāra asistentu (DLA) un pārliecināties par sistēmas drošību, mēģinot nesankcionēti iznest grāmatu. Studenti pārliecinājās, ka tas nav iespējams.
Rīt RTU Zinātniskajā bibliotēkā būs seminārs  "E-grāmatu izmantošanas prakse un pieredze", kurā aicinām piedalīties RTU mācībspēkus  un darbiniekus. Seminārā savas atziņas un iegūto pieredzi prezentēs RTU bibliotēkas darbinieces, kuras piedalījušās ERASMUS projektos vairākās ārvalstu bibliotēkās.

Bibliotēku nedēļa notiek ļoti skaistā laikā, kad mostas daba un Rīgu rotā brīnišķīgi ziedošās sakuras, šķiet, iedvesmojot mūs būt radošākām, smaidošākām un dzīvespriecīgākām.


Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru