trešdiena, 2014. gada 21. maijs

RTU bibliotēkā fotoizstāde "Sievietēm zinātnē"

Lepojoties ar trim Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) zinātniecēm, kuras pēdējā dekādē ieguvušas «L'Oréal» Latvijas stipendiju «Sievietēm zinātnē», RTU Zinātniskajā bibliotēkā, Paula Valdena ielā 5, Rīgā, no 21. maija līdz 13. jūnijam skatāma fotoizstāde «Sievietēm zinātnē».

Izstāde veltīta «L'Oréal» Latvijas stipendijas «Sievietēm zinātnē» desmitgadei, un ir stāsts par Latvijas zinātniecēm - viņu darbu un personību. Modeļu lomā iejutušās 29 zinātnieces – L’Oreal stipendiātes. Viņu vidū - arī  trīs RTU zinātnieces - Dr. chem. Māra Plotniece, Dr.sc.ing. Dagnija Loča un Mg.sc.ing. Ilze Smeltere. Portretu autores ir četras atzītas Latvijas fotogrāfes: Iveta Vaivode, Tatjana Vlasova, Linda Brīnums un Aiga Rēdmane.

«Patīkami, ka pastāv stipendija, kuras mērķis ir atbalstīt Latvijas jaunās doktores un zinātnieces, kas izstrādā promocijas darbus. Man tā deva iespēju paplašināt savu zinātnisko pieredzi vairākās starptautiskās konferencēs. Stipendijas desmitgadei veltītā izstāde ir lielisks veids, kā popularizēt tehnisko un dzīvības zinātņu nozīmību sabiedrībā,» saka 2006. gada stipendiāte, RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes Ķīmijas katedras asociētā profesore Māra Plotniece.

Izstādes mērķis ir ieinteresēt sabiedrību, īpaši jauniešus, iepazīt zinātni kā nozari, kurā iespējami augsti dzīves sasniegumi un veiksmīga karjera, aizrautība un nemitīga attīstība. Rudenī «L'Oréal Baltic» un UNESCO LNK kopā ar stipendijas «Sievietēm zinātnē» ieguvējām plāno prezentāciju ciklu Latvijas novadu skolās, lai skolēniem dotu iespēju personīgi tikties ar veiksmīgām zinātniecēm un iepazīt viņu stāstus par zinātnieka profesiju, dzīvi un darbu.

«Liels prieks, ka «L'Oréal» kā sieviešu kosmētikas zīmols jau desmit gadus atbalsta tieši sievietes zinātnē. Lai arī mūsu zinātnieces ir gana enerģiskas un aktīvas, tieši šāda veida stipendijas var kalpot par papildu atspērienu zinātnisko sasniegumu vairošanā,» saka  viens no žūrijas locekļiem, RTU Biomateriālu un biomehānikas institūta direktors akadēmiķis Ivars Knēts.

«L'Oréal»  Latvijas stipendijas pasniedz ar UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas un Latvijas Zinātņu akadēmijas atbalstu, un desmit gadu laikā tās ir saņēmušas 30 Latvijas zinātnieces.

Izstādes darba laiks: darba dienās no plkst. 8.30 līdz 19, sestdienās no plkst. 10 līdz 15, svētdienās slēgta.

RTU Komunikācijas nodaļa

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru