piektdiena, 2014. gada 11. aprīlis

Izdevuma „ Standarta IEC 60617:2012 Grafiskie apzīmējumi elektroshēmās adaptācija latviešu valodā” prezentācijas eksemplārs bibliotēkā

RTU Zinātniskā bibliotēka saņēmusi kā dāvinājumu izdevuma „ Standarta IEC 60617:2012 Grafiskie apzīmējumi elektroshēmās adaptācija latviešu valodā” prezentācijas eksemplāru.
Darbu pie šī izdevuma veikusi RTU Enerģētikas un elektrotehnikas fakultāte  laikā no 2012. gada decembra līdz 2014. gada martam pēc AS «Latvenergo» un AS «Augstsprieguma tīkls» pasūtījuma. Standartā aptuveni 2100 lappusēs ietverti 1907 grafiskie apzīmējumi un paskaidrojumi par to lietojumu. 
Standarta adaptācijā piedalījušies vairāk nekā 15 speciālisti no RTU EEF, Elektronikas un telekomunikāciju fakultātes, Transporta un mašīnzinību fakultātes, Latvijas Zinātņu akadēmijas Terminoloģijas komisijas u. c. Darba gaitā veikts nozīmīgs ieguldījums arī elektrotehnikas latviešu terminoloģijas pilnveidē.
 Līdz šim uzņēmumi Latvijā elektrotehniskajā dokumentācijā viena un tā paša elementa attēlošanai izmantoja dažādus grafiskos apzīmējumus, kas apgrūtināja dokumentācijas lietojumu praksē. Tāpēc vienota standarta ieviešana elektroietaišu projektēšanā, ierīkošanā un ekspluatācijā palielinās gan elektroietaišu izstrādes un funkcionēšanas kvalitāti valstī, gan arī Latvijas elektrospeciālistu konkurētspēju starptautiskajā elektroietaišu projektēšanas un ierīkošanas tirgū.

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru