otrdiena, 2014. gada 23. septembris

Zinātnieku nakts ieskaņa bibliotēkā.



Zinātnieku nakts ieskaņā aicinām tikties ar E.Vintera mākslu viņa 95.dzimšanas dienas nedēļā un LZA prezidentu , mākslas zinātņu doktoru, profesoru, erudītu daudzu jomu pārzinātāju OJĀRU SPĀRĪTI.
RTU Zinātniskajā bibliotēkā, P.Valdena ielā 5, 26.septembrī  pl.17:00 Zinātņu Akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis atklās EDGARA VINTERA gleznu izstādi. No pl. 16:45 Zinātniskās bibliotēkas 3.stāva lasītavā pēc O.Spārīša  izstādes atklāšanas  vārdiem apskatei būs pieejamas šajā gadā mūžībā aizgājušā Edgara Vintera gleznas. Pl. 17:00 turpat trešajā stāvā bibliotēkas Konferenču zālē aicinām uz sarunu ar Ojāru Spārīti par tēmu „Zinātnes un mākslas abpusēja bagātināšanās”. Tikšanās laikā O.Spārītis iepazīstinās ar prezentācijām:
*par E.Vinteru, viņa kara laika zīmējumi no pēdējās viņam veltītās grāmatas,
* par karaļa Kārļa V galma ārstu, anatomu,  kurš vistiešākā veidā ir ietekmējis mākslu - ārsta Andrea Vezālija (1514-1564) piemērs .
RTU Zinātniskā bibliotēka jau otro gadu iesaistās Zinātnieku nakts pasākumos. 2013. gadā bibliotekāres pašas radīja laboratorijas vidi un demonstrēja eksperimentus ar ūdeni līdz pat pl.22:00. 


 Šogad sakarā ar apkārt notiekošajiem būvdarbiem vakara pasākumus nerīkosim,  bet 2014. gada tēmu „Kristāli” 

atspoguļosim izstādēs, kas būs apskatāmas bibliotēkas lietotāju apkalpošanas vietās. Centrālajā bibliotēkā 3. stāva lasītavā līdzās gleznu izstādei būs skatāma izstāde „Šķidrie kristāli”. Lai vieglāk būtu mūs atrast, piedāvājam iepazīties ar ceļa shēmu.

Uz tikšanos bibliotēkā 26. septembrī!

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru