otrdiena, 2020. gada 5. maijs

Bibliotēkas darbs ārkārtas situācijas laikā fotogrāfijās.


Bibliotēkas darbs turpinās arī ārkārtas situācijas laikā.  Īpaši aicinām izmantot e-resursus ORTUSā vai bibliotēkas mājaslapā. ORTUSā pieejama arī informācija par izmēģinājuma un papildu brīvpieejas elektroniskajiem resursiem. Latvijas Standartu Datubāze pieejama bibliotēkas jaunās ēkas pirmajā stāvā (Paula Valdena iela 5, ieeja no Zunda kanāla puses) darbdienās no 11.00–15.00. 
Arī LNB bibliotēka šajā laikā nodrošina brīvu piekļuvi lielākam skaitām e- resursu. 
Bibliotēkas lietotājiem  līdzņemšanai pieejamas grāmatas, nevajadzīgās grāmatas var nodot pašapkalposanās automātā. Sīkāka informācija atrodama mājaslapā Informācija par bibliotēkas pieejamību līdz ārkārtas situācijas beigām.
Retumu lasītavas vadītāja Brigita Ālere un Informācijas un tehnoloģiju nodalas vadītāja Maija Neilande ir sagatavojušas fotoreportāžu par darbu ārkārtas apstākļos. 
Bibliotēka atvērta darbdienās no 11:00 - 15:00. Pārējā laikā zvaniet, rakstiet, atbildēsim.
Grāmatas varat saņemt iepriekš pasūtot. Apmeklējot bibliotēku, jāievēro 2 m distance.
Nodotās grāmatas tiek dezinficētas.
Pārējā laikā strādājam ar bibliotēkas krājumu; norakstām veco daļu, komplektējam jaunus izdevumus, strādājam, lai krājums būtu pieejams gan bibliotēkā, gan attālināti. Esam gandarītas, ka līdz šim ieguldīts liels darbs bibliotēkas automatizācijā un darbā ar krājumu. Šajos ārkartas apstākļos tam ir īpaši liela loma.
Piedalāmies gan RTU sanāksmēs u.c. pasākumos, gan Latvijas bibliotekāru biedrības, LATABA u.c. sanāksmēs, kopsapulcēs, vebināros.

Šis ir laiks, kas licis daudz ko iemācīties no jauna.

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru